Skip to content

Jó, jó, de miért is jó, hogy logisztikus voltál?

Biztosra veszem, hogy felmerült a fenti kérdés bennetek, hogy vajon csak marketing fogás vagy tényleg van benne valami, hiszen ő csak egy webdesigner?

Itt láttam a remek alkalmat arra, hogy leírjam, miért is királyság, hogy logisztikus voltam azoknak, akikkel együtt dolgozom vagy együtt fogok.

Többször találkozhattok ezzel a megkülönböztetéssel az oldalamon vagy közösségi oldalaimon, hogy webdesigner létemre miért jó, hogy logisztikus voltam és az a helyzet, hogy az elmúlt 5 évben olyan dolgokat tapasztaltam és tanultam, amiket bátran tudok átültetni a webdesigner vállalkozásomba és most nem arra gondolok, hogy milyen szállítmányozóval küldöm el a kinyomtatott grafikát vagy milyen automata raktárban tárolom azokat, pláne, hogy inkább digitális tartalmakat gyártok.

Valójában olyan folyamatokra gondolok, amik az ügyfeleimmel, partnereimmel való együttműködést, munkát hivatott megkönnyíteni, átláthatóbbá tenni és minőségbiztosítási szempontok mentén a legjobb szolgáltatást tudom nyújtani és a legjobb produktumot átadni.

Kaizen

A kaizen egész egyszerűen azt jelenti, hogy változtatni a jó érdekében. Régóta remekül alkalmazzák különböző autógyárakban és nem autógyárakban a minőség fenntartására, bevonva az alkalmazottakat is, ugyanis ez nem csak egy munkafolyamat, hanem életstílus. Ezt lehet alkalmazni a munkánk és a magánéletünk során is. Én, mint webdesigner, ezt teszem mindennap. Arra törekszem a munkámban, hogy mindig változzak az ügyfeleimmel/partnereimmel való kommunikációban, hogy egy új grafikai vagy designer trükköt tanuljak meg, hogy egy újabb szoftvert sajátítsak el. A jó irányába változom a marketingemben, a tervezésben, a stratégiákban, szövegírásban és még sok oldalon keresztül sorolhatnám, hogy miben. Legjobban talán az alábbi PDCA módszerrel tudom demonstrálni, hogy mire is gondolok.

Tegyük fel, hogy készítek Neked egy logót és annak kivitelezését négy fázisra bontom:

  1. P (Plan) vagy tervezési fázis: célok meghatározása, kutatás, skiccelés, hangulattábla, irány beállítása
  1. D (Do) vagy végrehajtási fázis: a logó elkészítése, bemutatása a megrendelőnek
  2. C (Check) vagy ellenőrzési fázis: összehasonlítjuk együtt, hogy megfelel-e a terveknek, az elképzelésnek
  3. A (Act) vagy reagálási fázis: korrigálom a logót, az ügyfél észrevételeinek, kiegészítésének alapján és újra bemutatom a javított logót
 

Mivel ez egy körforgás, így ha nem sikerült megegyeznünk, akkor kezdem újra a tervezési fázissal és haladok végig a 4 ponton. Aztán újra és újra, amíg megfelelő nem lesz. Ezeket a változtatásokat végtelenszer meg lehet csinálni, ha tényleg szükséges és ingyen, nem számolok fel érte plusz költséget.

Ezzel a módszerrel biztosítani tudom a minőséget és az ügyfelemet is arról, hogy Ő az első és legfontosabb a közös munka során és nem csak egy gyártósoron összerakott grafikáról beszélünk, mikor leadja a megrendelést.

Határidő

Logisztikusi éveim alatt főleg beszerzőként dolgoztam és megtanultam, valamint megtapasztaltam milyen ügyféloldalról szemlélni a dolgokat. Nagyon fontos volt, hogy az eladó, kivitelező mindent határidőre készítsen el, szállítson le és ez ügyben én se teszek másképp. A megbeszélt időre elkészülök a megrendelt digitális termékkel. Nincs annál rosszabb, mikor mondjuk egy plakát nem készül el időben és nem lehet kirakni. Ilyenkor más nem tud elkezdeni egy másik folyamatot és csúszás lesz belőle és ott is felgyülemlik a munka és így tovább.

Webdesigner és a halloween

– De most komolyan…ez, hogy jön ide? – gondolhatnád. Hát úgy, hogy nem öltözök be szellemnek minden nap és nem tűnök el, ha elkészültem egy megrendeléssel. Biztosítom az utókövetést és bármikor elérhetsz bármilyen kérdéseddel és megbeszéljük.

Áhhá…hát ezért jó, hogy logisztikus voltál!

Bizony, mindent röviden összefoglalva a dizájnt/grafikát/szöveget így szállítom. A megfelelő időben, a megfelelő mennyiségben, a megfelelő minőségben, a megfelelő áron, a megfelelő módon, a megfelelő helyre és a megfelelő utókövetéssel. Lehet ezek után is furcsán hangzik, de ezzel a felmerült problémákra is átláthatóbb megoldások születhetnek magas minőségben.

Köszi szépen, hogy végigolvastad!

Ha tetszett és Te se szeretnél elesni több százezer forinttól, jelentkezz ingyenes konzultációra!

csekkold le közösségi oldalaimat is!

Vélemény, hozzászólás?

Az e-mail címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük