Skip to content

Elindultam, de hova is?

Az én életemben is eljött az az idő, mikor úgy éreztem váltanom kell

Hogy mi vezetett ehhez a komoly és valljuk be rohadt kemény döntésemhez, ráadásul 34 évesen? Elég sok minden, de legfőképp, hogy eltévedtem és nem tudtam pontosan mi szeretnék lenni. Az elején akartam én lenni villamosmérnök, japán tolmács, külkereskedelmi üzletkötő, közgazdász, marketinges, logisztikus, de webdesigner, grafikus, cikkíró stb. kb. csak az álmaimban, mert hát ilyen szakmával szart se tud keresni az ember, csak a szerencsések és a már nagyon profik, akik elvégeztek mindenféle egyetemet. Most belegondolva mekkora bullshit dolog ez. Szóval először marketinges lettem, aztán az online marketingre specializálódtam (social média, google hirdetés, seo alapú cikkírás, weboldal marketing oldalú üzemelése), mert, hogy az kezdett nagyon menő lenni, még 2012-ben.

Most például igen nagy hasznát veszem ezeknek szabadúszóként. Hamar megmutatta ez a szakma, hogy Tomi ez nem neked való, húzz el innen. Ekkor volt az első váltás, aminek hatására elhelyezkedtem beszerzési asszisztensként, majd egészen beszerzési manager poziig másztam azon a bizonyos létrán. Viszont itt is útólért a természetem talán. Introvertáltként nehéz az ilyen szakmában királynak lenni, de azért jó voltam, abban, amit csináltam, de valami mégis hiányzott. Ráadásul alkalmazottként a főnökeim nagyon megnehezítették a dolgomat és mikor mindennap gyomorgörccsel mész be dolgozni és már nem azon gondolkozol, hogy hogyan tudod a feladataid elvégezni, hanem hogy mégis hogyan csináljam ezt úgy, hogy ne basszanak le. Ott nem volt mit tenni jött „A” váltás. Feleségem talált a Facebookon egy hirdetést egy hamarosan induló webdesigner tanfolyamról és hívta fel rá a figyelmem, hogy miért nem csinálom meg. Hát gondoltam utánanézek, abba nem halok bele. Hosszas és alapos utánajárás, gondolkodás, eszmecsere után, pro és kontra lista készítés után úgy döntöttem, hogy belevágok. Ez lesz az, amire nekem szükségem van. Mivel szerencsére megtehettem, ezért felmondtam a munkahelyemen és beiratkoztam a tanfolyamra. Ha Ti is valami hasonlóban gondolkodtok, azt tudom tanácsolni, hogy alkalmazotti munka mellett kezdjétek el a saját vállalkozást, legalábbis az új irány kipróbálását, mert ha mégse jönne össze vagy csak megmaradna hobbinak (nálam ez a drónnal való fotózás lett így), akkor nehogy két szék közül a pad alá… Tehát váltottam. Webdesigner lettem.

Végre megtaláltam azt a szakmát, amire szerintem gyerekkorom óta vágytam, de se magam, se mások nem irányítottak effelé az út felé, pedig sokat rajzoltam. Elhihetitek unalmamban még az Óbudai egyetemen villamosságtan előadások alkalmával is inkább csak rajzoltam. Volt, aki meg akarta venni az egyik rajzom és még jesszusúristen, akkor se esett le, hogy nekem ez az út való. De csak megérkeztem. Most viszont élvezem minden percét. Megállás nélkül fejlődök és tanulok. Kitűnőre vizsgáztam, ezt Ti is a saját szemeitekkel láthatjátok, mivel a saját honlapom volt a vizsgamunkám.

És hogy, hogyan tovább?

Mindent beleadok, mert nem könnyű ez az út, telis-tele van akadályokkal és nehézségekkel, de nem adom fel, mert imádom csinálni. Csináltam, egy facebook oldalt, egy instagram oldalt és egy LinkedIn oldalt, hogy érdekességeket osszak meg Veletek, de azért nahh reklámozzam is magam.

csekkold le közösségi oldalaimat is!

Vélemény, hozzászólás?

Az e-mail címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük