Skip to content

Designer szakma

A designer szakma elég sokrétű dolog és éppen ezért örülök, hogy belecsöppentem

Hogy hol is kezdődik az én designer szakmai részem? Kanyarodjunk vissza 2020-ba, amikor is felmondtam az egyik hangzatos liftes multinál, ahol addig beszerzőként dolgoztam, hogy elkezdjem életem legjobb szakmai és magánéleti döntését, azaz webdesigner legyek. Nem szerettem volna csak tervező grafikával foglalkozni, ezért választottam a webdesignt.

Igazából még régebbre is visszamehetünk az időben…

 

Gyerekkor

Mindig is vonzódtam a vizuális dolgokhoz és alapból mindent vizuálisan jegyzek meg először. Gyerekkoromban sokat rajzoltam és több rajzversenyen is dobogós helyet sikerült megszereznem, de valamiért mégse ezt a sorsot szánták nekem. Legyek inkább mérnök, mert azzal sokat lehet keresni és hiány szakma is. Villamosmérnöknek jelentkeztem, de a főiskolán is inkább rajzoltam az előadásokon, minthogy figyeljek. Pár rajzomat meg is akarták venni a csoporttársak. Később kibuktam a főiskoláról, de soha nem értettem, hogy miért 🙂 Gyorsan kellett valami OKJ-s képzés, de véletlenül se grafikus, mert művészetből nem lehet megélni. Akkor legyek logisztikus, mert az most nagyon felkapott (2007-et írunk). Kereskedelmi szakmenedzsernek tanultam, mert abban volt logisztika is. Elvégeztem a képzést és itt volt az ideje, hogy dolgozzak úgy rendesen, főállásban, de a válság miatt kevesebb vagy egyenlő, mint 0 tapasztalattal senkinek nem kellettem. 1 év alatt 1 helyre hívtak be interjúra. Mivel tetszett a marketing, ezért addig elmentem egyetemre, ahol még mélyebben tanultam marketinget, miközben moziban dolgoztam, hogy legyen némi pénzem. Az egyetem ideje alatt sikerült marketing gyakornoknak szegődnöm egy informatikai céghez. Fizetést nem kaptam, de befizettek egy online marketing tanfolyamra a Sämlinghez, ahol sok mindent tanultam e témában Berényi Konrádtól.

 

Marketing

Az informatikai cégnél később asszisztens lettem, de ez nem volt elég, szintet szerettem volna lépni és a B2B helyett B2C területen szerettem volna marketingelni. Sikerült is az Aqua.hu webáruháznál elhelyezkednem, mint E-kereskedelmi specialista (online marketinges). Ekkor fordult elő velem az, hogy inkább a grafikák érdekeltek, hogy hogyan néz ki a weboldal, hogy milyenek a facebook posztok képei, hogyan lehet ezeket az arculathoz igazítani. Ekkor még egyáltalán nem értettem a Photoshophoz. Magamtól próbáltam a Gimp nevű ingyenes szoftverrel egyszerűbb poszt képeket csinálni. A mellém felvett marketinges srác már jobban értett a Photoshophoz úgyhogy igyekeztem  nagyon figyelni, hogy mégis hogyan csinálja azokat a klassz grafikákat. A végére már én is tudtam valamiket kreálni. Sajnos hiába a magasabb árbevétel, a több facebook követő, nem illettem bele ebbe a környezetbe, állítólag és elváltak útjaink végleg és nem csak a marketing állásomtól, hanem magától a marketingtől is. Úgy éreztem a gerincem fontosabb és inkább váltok.

 

Logisztika

Ezután több éves beszerzői pályafutásom alatt teljesen eltávolodtam a marketingtől és a grafikáktól, már egyáltalán nem is rajzoltam, igaz amióta marketinges voltam azóta se nagyon. Beszerzőként klassz dolgokat éltem meg az elején, totál elvarázsolt az egész és még Dubajba is eljutottam, sok különböző embert és kultúrát ismertem meg, ráadásul rendesen megtanultam beszélni angolul. Aztán történt valami és már nem volt olyan, egész egyszerűen nem jöttek a sikerek, mint az elején és úgy gondoltam ez az éppen aktuális munkahelyem miatt volt. Váltottam, aztán megint, és megint. Beszerzői manager lettem, de az meg a mérhetetlenül sok túlóra és semmit nem adok ki a kezemből, mert csak én tudom jól megcsinálni szemlélet miatt bukott meg. Oké, mondom ezt Covid kezdetekor vissza kettő és padlógáz, irány a multi sima beszerzőként, mert az lesz a jó nekem. Tévedtem, nem jöttek a sikerek, sőt inkább a gyomorgörcs minden egyes nap. Az egészségem fontosabb, de mit csináljak akkor, mihez kezdjek magammal. Feleségem talált nekem egy webdesign tanfolyamot, hogy próbáljam meg, hátha. Gondoltam miért is ne, hiszen ez az, amit titkon legbelül mindig is csinálni szerettem volna.

 

Webdesign

Elvégeztem a féléves tanfolyamot kiváló eredménnyel és 2021 márciusában, elindítottam a vállalkozásom, mert a tanfolyam alatt már voltak megrendeléseim és egy másik webdesigner Rapai-Csáki Györgyi épp bővülni készült és sikerült a csapata részévé válnom, úgy hogy közben szabadúszóként csinálom a vállalkozásom. Eközben nem hagytam fel a tanulással és ugyan még az elején vagyok ennek az egésznek, de hiszem, hogy ebben vagyok a legjobb és végre megtaláltam azt, amivel életem végéig foglalkozni szeretnék. Már magabiztosan használok egyre több grafikai szoftvert, egyre több technikát,  trendet és stílust ismerek, amivel mindenkinek egyedi és modern designt tudok készíteni rövidebb idő alatt.

Köszi szépen, hogy végigolvastad!

Ha tetszett és Te is szeretnél megoldást problémádra vagy csak egy egyedi, bizalomkeltő designt, írj vagy hívj és megbeszéljük!

csekkold le közösségi oldalaimat is!

Vélemény, hozzászólás?

Az e-mail címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük