Skip to content

6 ok, hogy miért alkalmazz egy szabadúszó webdesignert, grafikust

A mai kritikus helyzetben fontolóra kell venni, hogyan egyszerűsítsünk a folyamatainkon. Megoldás lehet a szabadúszó designer

Manapság egyre jobban kezd elterjedni a szabadúszó webdesigner/grafikus lét, meg úgy a szabadúszás általában. Régebben a szabadúszásról az újságírók jutottak eszünkbe, de ma már, aki nem tud elhelyezkedni állandó pozicióba vagy nem is akar, az is szabadúszó lesz. Ebből adódik a kérdés, vajon érdemes egy vállalkozásnak kiszervezni ezt a pozíciót?

designer, webdesigner, szabadúszó alkalmazása

Nemcsak most Covid idején, amikor számít az idő, a pénz és egyre inkább az online világba kényszerülünk, fontolóra kell venni, hogy hogyan lehet hatékonyabbá tenni a folyamatokat egy vállalkozás életében. Át kell sajnos értékelni, hogy mi a fontos. Jelen esetünkben a webdesigner/grafikusi teendőket (posztok képeinek készítése facebookra, szórólap, hírlevél design, banner, kép honlapra stb.) emelném ki. Ezeket a teendőket elláthatja a vállalkozó, a marketinges, Jolika az adminisztrációról, az állandó grafikus vagy éppen kiszervezve egy szabadúszó webdesigner, grafikus is. Szegény vállalkozó, akinek baromi sok mindent kell csinálni, még ezzel is foglalkozzon, kész agyrém. A marketinges valószínűleg ismeri a photoshopot, de nem biztos, hogy szeretne ilyen piti dolgokkal foglalkozni, mert baromi sok dolga van. Jolika wordben összedobja, ugye. Az állandó grafikus vagy webdesigner, nahh ő simán megcsinálja és ha nagyon sok grafikai dolgot kell csinálni, akkor érdemes is, hogy ő csinálja. Megtérül. Viszont, ha kevesebbet kell, akkor jobban megéri a költségvetésben, ha kiszervezzük és megbízunk egy szabadúszó webdesignert, grafikust, aki szintén simán megcsinálja ezeket és még többet is.

Akkor jöjjön az a 6 ok, amiért érdemes egy szabadúszó webdesignert, grafikust alkalmaznod

1. Segít, ha elakadsz egy grafika megvalósításában

Számos szoftver, app, online felület létezik már arra, hogy megold magadnak 1-1 grafikai anyag kivitelezését, mint pl. a Canva és társai, de nem biztos, hogy olyan lesz, amilyet szeretnél, meg megint az a helyzet, hogy Neked kell megcsinálni, mikor annyi más fontosabb feladataid lennének. Ilyenkor nagy segítség egy szabadúszó webdesigner/grafikus, aki meg tudja csinálni, amit szeretnél. Ismeri a trendeket, jobban kezeli a komolyabb szoftvereket, amikkel királyabb és ütősebb designt hoz létre.

2. Időt és pénzt takarítasz meg

Azt már említettem, hogy ha egy szabadúszó webdesigner, grafikus csinálja a feladatokat, akkor időt nyersz magadnak, mert nem Te csinálod. A grafikus is hamar megcsinálja és már mehet is Facebookra/Instagramra/Linkedinre a kép, alá szöveg vagy a bloghoz a kép és már élesíthetitek az újabb cikket. Fizetned kell ugyan a webdesignernek, grafikusnak, de kevesebbet és egy figyelemfelkeltő kép pénzt hozhat Neked, akár rövid-, akár hosszútávon. Azért nem mindegy, ugye?

3. Bárhol tud dolgozni és segíteni Neked egy szabadúszó webdesigner vagy grafikus

Egy szabadúszó grafikus és webdesigner általában otthonról dolgozik vagy épp Baliról vagy Hawaiiról, vagy lehet épp a szomszédból, mert igazából nincs szüksége sok mindenre csak egy notebookra/PC-re vagy Apple megfelelőire, egy wifire, netflixre, spotify-ra és sok kávéra.

4. Közvetlenül vele tudsz egyeztetni

Ha egy ügynökséget vagy nagyobb céget kérsz meg, hogy csináljon Neked bármilyen grafikai megoldást, akkor nagy valószínűséggel a projektmenedzserrel fogsz beszélni és nem magával a grafikussal. Megbeszélsz mindent a PM-mel, aki majd utána brief formájában kiadja a grafikusának/webdesignerének, hogy csinálja meg, amit kértél. Viszont itt másképpen értelmezheti a projekt felelőse és másképpen a designer is, holott egy rendesen megírt brief kerül a kezükbe. Ha közvetlenül a designernek mondod el mit szeretnél és vele egyeztetsz rendszeresen, akkor sokkal egyszerűbben és pontosabban és ami a leglényegesebb, sokkal hamarabb elkészül a produktum.

5. Egyszeri alkalommal és hosszútávon is tudsz vele tervezni

Nincs elköteleződés. Nem kell a bejelentéssel vacakolni. Ha mégse jönne, akkor is olcsón megúszod. Viszont, ha megvan az összhang és folyamatosan lenne szükséged valakire, aki ellátja egy grafikus vagy webdesigner feladatát, akkor simán megállapodhattok hosszútávon és még kedvezményt is kaphatsz, mint folyamatos ügyfél. Ez azért nem rossz.

6. Egy szabadúszó webdesigner egyre több feladatot lát el

Ha egy szabadúszó webdesignert, grafikust bízol meg rá fogsz jönni, hogy tőle többfajta segítséget fogsz tudni kérni. Valószínűleg jártas a marketingben, azon belül is az online marketingben, mert mikor szinte minden online zajlik és mindenki online van, akkor egyre nehezebb kitűnni. Neki is haladnia kell a korral és úgy megtervezni a designt, hogy az felkeltse a figyelmet. Ehhez pedig elengedhetetlen a marketing szemlélet.

Lehet nem is hülyeség?

A fentieket összegezve, ahol lehetséges, miért ne spóroljunk? Így jut másra is és még a folyamatokat is egyszerűsíteni és gyorsítani tudjuk. Az biztos, hogy a vírushelyzet miatti home office egyre vonzóbb. Amióta itthonról dolgozom én is élvezem, hogy „nyugodt körülmények” (3 gyerek) között tudok dolgozni. Nem bántam meg, hogy a szabadúszó webdesigner létet választottam. 

Köszi szépen, hogy végigolvastad!

Ha tetszett és Te is szeretnél megoldást problémádra vagy csak egy király dizájnt, írj vagy hívj és megbeszéljük!

csekkold le közösségi oldalaimat is!

Vélemény, hozzászólás?

Az e-mail címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük